keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Gluteeniton ja maidoton suklaakakku kikherneistä

Keväistä maaliskuun loppua kaikille tätä lukeville! Aluksi pahoittelut tästä viiveestä postausten välillä. Omasta puolestani voin sanoa, että tässä välillä työkiireet veivät mennessään niin, että aika suorastaan hurahti ohi. Ja sitten se yhtäkkiä pysähtyi. Jouduin talvilomallani laskettelutapaturman uhriksi ja mursin polveni. Tapauksesta on nyt kolme viikkoa ja polven leikkauksesta on viikko. Voitte siis arvata, että paljon lepäämistä ja paikallaan oloa on ollut. Leikkausta edeltävänä päivänä tein paljon leivonnaisia ja ruokaa ja näistä tuotoksista pari pääsee nyt blogiin. Uskon tuon touhukkaan päivän olleen oma tapani purkaa jännitystä ja viedä ajatukset muualle.

Nyt leikkauksen jälkeen olen pääasiassa toipunut kivuista. Sitten kun kivut alkavat helpottaa ja jaksaminen paranee, kehittelen varmasti tännekkin uutta luettavaa.

Nyt kuitenkin, saanko esitellä kikherneistä tehdyn suklaakakun! Voin kertoa, että hyvää oli. Mieheke irvisteli ensin ajatukselle herneistä kakussa, mutta kun hän maistoi lopputuotosta niin kommentiksi tuli, että saa tehdä uudestaankin samaista kakkua. Rohkeasti siis kaikki kokeilemaan tätä helppoa ja maukasta kakkua!


Ainekset:

250g Brunbergin tummaa suklaata
500g kikherneitä (säilöttyjä)
4 kananmunaa
2rkl hunajaa tai vajaa 2dl sokeria
2tl leivinjauhetta

Ohjeet:

1. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla TAI voitele maidottomalla margariinilla ja leivitä gluteenittomilla korppujauhoilla. Oma kakkuvuokani oli  noin 20cm halkaisijaltaan.
2. Pilko suklaa kulhoon ja sulata kuumassa vesihauteessa.
3. Valuta ja huuhtele kikherneet.
4. Sekoita kikherneet ja kananmunat tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
5. Lisää mukaan leivinjauhe ja sokeri ja sekoita vielä hetki.
6. Lisää mukaan sulatettu suklaa ja sekoita niin, että seos on tasaista.
7. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunissa 200 asteessa 40minuuttia.
8. Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä hetki ennen koristelua ja tarjoilua.
9. Voit halutessasi koristella kakun tomusokerilla.
10. Tarjoile kakku kauden marjojen kanssa. Itse tarjoilin kakun mansikoiden ja maidottoman vaniljakastikkeen kanssa, TOIMII!

Ei muuta kun nauttikaa!

<3:llä Toipilas Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti